Probiyotik nedir?

Faydalı mikroorganizmaları keşfedin

Vücudumuzda pek çok farklı mikroorganizma bulunur. Bu minik canlılar, sağlığımızı büyük ölçüde etkiler. Yararlı canlılardan olan probiyotikler, bağırsak floramızın sağlıklı bir dengeye sahip olması için zararlı patojenlerle mücadele eder. Bağırsak mikrobiyotası olarak bilinen sağlıklı bağırsak ekosistemi, dengeli bir bağırsak florası ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi gibi pek çok yarar sağlar.

Sindirim sistemini dengeleyen probiyotikler, yaşam kalitenizi ve genel sağlık durumunuzu iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Probiyotikler hangi miktarda kullanılmalıdır?

Kaç milyon probiyotiğe ihtiyaç duyduğunuzu öğrenin

Probiyotiklerin dozu, “Koloni Oluşturan Birim” anlamına gelen “CFU” terimiyle ölçülmektedir

Probiyotiklerin bağırsaklarımıza ulaşabilmesi ve koloni oluşturabilmesi için genellikle günde en az 1 milyon CFU’luk bir doz önerilmektedir.

Bununla birlikte, beklenen yararları elde edebilmek için doğru probiyotik suşunun seçilmesi de önemlidir. Bazı probiyotik suşlarıyla ilgili bilimsel kanıtlar sayesinde artık bu mümkündür.

Probiyotiklerin etkili olabilmesi için mide-bağırsak kanalından canlı bir şekilde geçebilmeleri gerekir. Lactobacillus rhamnosus GG suşu gibi bazı suşlar bu özelliğe sahiptir.

Probiyotik takviyelerini yalnızca CFU birimine göre değerlendirmeyin, kanıta dayalı probiyotik suşlarını seçin.

LbGG ile tanışın

Üzerinde en çok araştırma yapılan probiyotik suşu

Kaleidon ürünleri,  LbGG suşu olarak da bilinen Lactobacillus rhamnosus  (ATCC 53103) suşu temel alınarak   geliştirildi. Dünyada üzerinde en çok araştırma yapılan probiyotik suşu olma özelliğini taşıyan LbGG, “ideal probiyotik” tanımının tüm gerekliliklerini karşılıyor.

 

LbGG nasıl etki gösterir?

Her probiyotik suşu aynı değildir

Probiyotikler, “yeterli miktarda alındığında kişinin sağlığı üzerinde yararlı etki gösteren canlı mikroorganizmalar” olarak tanımlanır.

Probiyotiklerin bu şekilde tanımlanabilmesi için probiyotik türlerine özel bazı kriterler belirlenmiştir, bunlardan biri de gastrointestinal (Gİ) kanalda canlı kalabilmeleridir. Tüm probiyotiklerin canlılık düzeyi aynı değildir!

LbGG suşu, gastrointestinal sistemde canlı kalabilme özelliğine sahiptir. Mide asidine karşı dirençli olan ve insanlarda bağırsak hücrelerine yapışan ve koloni oluşturma becerisine sahip olan LbGG, genel sağlığımızı etkileyen bağırsak mikrobiyotasının dengesini destekler. 

NEREDEN ALABİLİRİM