Genel sağlık için probiyotik

Kilo yönetiminden daha sağlıklı bir cilde…

Probiyotiklerin bağırsak sağlığını, bağırsak dengesini ve bağışıklık sistemini desteklediği bilinen bir gerçektir. Yakın zamanda ortaya çıkan kanıtlar, probiyotiklerin bunlara ek olarak pek çok başka yararının da olduğunu öne sürmektedir. Probiyotiklerin genel sağlığımız üzerinde daha az bilinen etkilerini hep birlikte öğrenelim.

Sorun sende değil, bağırsaklarında!

Enerji alımı ve fiziksel aktiviteler arasındaki dengesizliğin, sağlıksız bir yaşam tarzının ve genetik faktörlerin aşırı kilo alımına ve bazı durumlarda obeziteye yol açabileceği bilinmektedir. Yakın zamanda yürütülen çalışmalar, bağırsağın bileşimi ve metabolik fonksiyonlarının vücut ağırlığının düzenlenmesini etkilemesi sebebiyle, bağırsak bakterilerinin de bu konuda önemli bir rol oynadığını ortaya koymuştur. İlginç bir şekilde bağırsak bakterileri, tat alma duygumuzu ve gıda seçimlerimizi etkileme gücüne de sahiptir. Evet, doğru okudun!

Kötü beslenme, antibiyotik kullanımı veya yaşam tarzındaki sağlıksız seçimler nedeniyle bağırsaklarımızdaki yararlı bakteri çeşitliliği azalabilir. Böyle bir durumda mikrobiyotadaki bu olumsuz durum, yiyecek tercihlerimizi kontrol altına alır. Artık canın abur cubur çektiğinde bunun senden değil kuşatma altındaki gastrointestinal mikrobiyotanın kontrol ettiği yeme alışkanlıklarından kaynakladığını hatırla!

Probiyotikler, sağlıklı bir kilonun korunmasına yardımcı olabilir

Sağlıklı bir beslenme tarzıyla birlikte kullanılan probiyotikler, genel sindirim sağlığını destekleyerek sağlıklı bir kilonun korunmasına yardımcı olabilir.

Yaşlanmayla mücadele önerileri

Sağlıklı bir vücut, elbette dış görünüşe de yansır. Günümüzde yaşlanmayla mücadelenin en etkili çözümlerinden biri sağlıklı beslenme ve yaşam tarzında hem bağırsaklarımızı hem de genel sağlığımızı destekleyecek seçimler yapmaktır.

Probiyotikler cilt sağlığına yardımcı olabilir

Mikrobiyota dengesinin bozulması, cilt tahrişi de dahil olmak üzere çeşitli cilt sorunlarına yol açabilir. Bu tür sorunlar yaşıyorsan, bağırsak florana özen göstermen gerekiyor olabilir. Probiyotikler de bu noktada size yardımcı olur. Bağırsak dengesinin düzenlenmesi, cildin güzelleşmesine ve canlılık kazanmasına yardımcı olabilir.

Vajinal florada dengenin korunması

Bağırsaklar gibi vajinada da hem yararlı hem de zararlı olmak üzere milyarlarca bakteri ve mikroorganizma bulunur. Vajinal flora ekosistemindeki dengesizlikler, kadınları etkileyerek rahatsızlıklara yol açabilir. Vajinal flora dengesindeki bozulmalar; idrar yolu enfeksiyonu, mantar enfeksiyonu, pelvik inflamatuvar hastalıklar gibi sorunlara neden olan bakteriyel vajinoza yol açabilir, ayrıca kadınlarda cinsel yolla bulaşan hastalıklara yatkınlığa neden olabilir.

Kadın sağlığı için probiyotikler

Belirli probiyotik suşları, vajinadaki yararlı bakteri düzeyini koruyarak vajina florasında sağlıklı bir dengenin sürdürülmesine yardımcı olabilir. Bazı probiyotikler, vajinal mikrobiyotayı güçlendirmek ve vajinal florayı patojenlere karşı korumak için yaygın bir şekilde kullanılır.

Bu yazımızın sonuna geldik ancak probiyotikler hakkında seninle paylaşmak istediğimiz daha pek çok önemli bilgi ve sağlıklı yaşama yönelik çeşitli ipuçlarımız var.

Genel sağlıkla ilgili daha fazla ipucu ve öneri için blog yazılarımızı takip et.

NEREDEN ALABİLİRİM